PILOT voor HOOGBEGAAFDE KINDEREN DIE (DEELS) UITVALLEN OP SCHOOL

Lichtblauw start vanaf begin mei aanstaande in samenwerking met Frederik Bullens, orthopedagoog en systeemtherapeut, een pilot voor hoogbegaafde kinderen die (deels) zijn uitgevallen op school, met de intentie om na de zomer een wekelijkse doorgaande opvanggroep te starten. De bijeenkomsten van de pilotgroep zullen in Driebergen plaatsvinden.

Initieel gaat het om een serie van 6 keer, eens in de twee weken op maandagmiddag, inclusief avondmaaltijd (als dit voor het kind niet te spannend is). Het doel van deze pilot is om een traumasensitieve plek te creëren voor hoogbegaafde kinderen die zijn uitgevallen op school, of die alleen deels naar school kunnen, waarbij een zorgzame structuur wordt aangeboden door professionals en waarbij kinderen elkaar ongedwongen kunnen ontmoeten vanuit de gedeelde ervaring. Een plek waar je kind geen uitzondering is en waar hij of zij ongedwongen om kan gaan en plezier kan maken met peers.

Er wordt rekening gehouden met ieders gevoeligheden en als de aanwezigheid van een ouder nodig is, dan is dat natuurlijk geen probleem (voor deze groep kinderen is de stap naar een groep soms eng, de aanwezigheid van een ouder kan zo’n stap soms net wél mogelijk maken). De activiteiten liggen niet vooraf vast en zullen per keer bekeken worden, afgestemd op wat prettig is voor de groep en de individuele kinderen in het moment zelf. Wel zal er elke keer worden gekookt als vanzelfsprekende en ook huiselijke bezigheid. Kinderen kunnen meedenken over het menu en meehelpen met koken, als ze dat willen.

Er is in deze pilot plek voor maximaal 6 kinderen in de leeftijd van 9 tot 14 jaar (bij een vervolg zullen er wellicht nog wijzigingen komen in het aantal en de leeftijden). Aan deelname gaat ter kennismaking een intake vooraf.

Samengevat:

Pilot voor:
Hoogbegaafde schooluitvallers, in de leeftijd van 9 tot 14 jaar

Data:
6 en 20 mei, 3 en 17 juni, 1 en 15 juli 2019

Tijden:
14u tot 19u (in theorie geen last van files bij het brengen en halen)

Kosten:
Intake: 45,- (incl btw)
6 bijeenkomsten: 195,- (incl btw)
(inclusief avondmaaltijd en begeleiding door twee professionals)

Locatie:
Buurtcentrum De Brug
Sperwerkamp 38 in Driebergen

Suzanne van HaaftenThuiszitters