Een Schateiland Expeditie is een verkenning van jezelf naar aanleiding van vragen die je hebt of dingen die je wil ervaren.

Onderwerpen die daarbij bijvoorbeeld aan de orde kunnen komen zijn:
Welke kwaliteiten heb jij, wat zou je graag nog meer willen ontwikkelen, wat heb jij nodig om je veilig te voelen, waar wordt je blij van, welke hulp heb jij nodig of welke doelen wil jij bereiken?

Een expeditie kent vele werkvormen; het is een prachtig flexibele tool waarmee bij elk kind kan worden aangesloten want elke vorm van expressie is daarin ok. Het ene kind doet het schrijvend, het ander tekenend, en een derde gebruikt fysieke materialen. Juist omdat het zo goed aansluit, is het ook voor hb-ers een hele fijne methode om mee te werken, vaak in combinatie met het kaartspel Schatgravers.

Je kunt zowel individueel als in een groep op expeditie. Maar ook een kind-ouder-expeditie is een hele mooie en verbindende reis! Afhankelijk van de vraag en het doel, kan een expeditie in 1 keer of juist verdeeld over meerdere begeleidingsmomenten. Ook kan het als instrument worden verweven in een breder coachingstraject.

Ik nodig je van harte uit om mee op avontuur te gaan!

Suzanne van HaaftenSchateiland Expeditie