LICHTBLAUW OUDERCURSUS

Wanneer je hoort dat je kind hoogbegaafd is, bezie je ineens de afgelopen jaren in een heel ander daglicht. Je kijkt nu anders naar je kind en soms maak je je zorgen over wat je kind nu dan nodig heeft. Of je weet het al langer maar blijft toch het gevoel houden dat je ‘maar wat doet’ en dat je niet zo goed weet hoe je het anders aan kan pakken. Ook zie je, wanneer van toepassing, je andere kinderen opeens vanuit een ander perspectief, of zelfs jezelf en/of je partner. Kortom, genoeg aanleiding om je te willen verdiepen in het fenomeen hoogbegaafdheid en hoe je daar als ouders op een kloppende en prettige manier mee om kan gaan.

De Oudercursus Hoogbegaafd Thuis, bedoeld voor ouders van hoogbegaafde kinderen in het basisonderwijs, biedt zowel veel onderbouwde informatie over de karakteristieken van hoogbegaafdheid als ook de mogelijkheid om als ouders met elkaar uit te wisselen. Daarnaast worden natuurlijk praktische handvatten geboden met betrekking tot het opvoeden van je hoogbegaafde kind(eren).

Onderwerpen die onder andere aan bod komen zijn:
Basiskennis van hoogbegaafdheid, acceptatie van hoogbegaafdheid binnen het gezin en in de buitenwereld, de ontwikkeling het hoogbegaafde kind, hoe verloopt de communicatie met je kind, gevoelens van anders zijn, overexitabilities en natuurlijk eigen onderwerpen en vragen. Last but not least: wie ben jij als ouder van een hoogbegaafd kind?

De oudercursus beslaat vijf avonden, en wordt meerdere keren per jaar aangeboden. Deze cursus kan ook op aanvraag worden gegeven, bijvoorbeeld in schoolverband.


Praktische informatie:
Waar: Driebergen
Wanneer: nieuwe data worden binnenkort bekend gemaakt!
Tijd: 19.30u – 22.00u
Groep: minimaal 4 en maximaal 10 deelnemers
Kosten: € 150,00 per ouder, de partner-ouder betaalt € 100,00

Meldt je aan via het contactformulier!

Suzanne van HaaftenLichtblauw Oudercursus