Ben jij ouder van een of meer hoogbegaafde kinderen? Zit je wel eens bij de pakken neer omdat je niet meer weet hoe je het moet aanpakken? Mist er flow in je gezin of is er (te) veel conflict? Ontploft je huis van half-afgemaakte experimenten, wil je (te) veel tegelijk voor elkaar krijgen, staat je leven in het teken van het managen van het onderwijs, de muzieklessen en de sportclubjes van je kinderen, en probeer je je werk ook zo goed mogelijk te doen? En vraagt je je partnerrelatie daarnaast ook nog om onderhoud? Weet dan dat je niet de enige bent die zichzelf hierin (in periodes) volledig kwijt is.

Veel ouders voelen zich alleen als het gaat om de opvoeding van hun hoogbegaafde kinderen. Hb-ers ontwikkelen zich nu eenmaal anders (asynchroon) en vaak ook sneller, zijn gevoeliger en vaak extremer in gedrag en emoties. Als ouder herken je bovendien veel in je kinderen en daardoor raakt het je ook meer, waardoor het gezinsleven regelmatig intenser is dan bij die rustige buren. Of gewoon heel anders dan bij die van je vrienden. Ouders van hoogbegaafde kinderen zijn zelf immers ook vaak intens.

Zonder meteen therapie of langdurige begeleiding te willen of nodig te hebben, kan het toch fijn zijn om je verder te verdiepen in het opvoeden van je hb-ers. Het sparren met andere ouders kan daarbij heel behulpzaam zijn. Daarom organiseer ik speciaal hiervoor een serie van 4 ouderbijeenkomsten. Deze bijeenkomsten zijn niet voor mensen die aan de oppervlakte willen blijven want we gaan echt de diepte in. Dus geen gepraat over wat er niet goed is aan je kind, niet doorzeuren over praktische zaken, maar echt in de spiegel kijken. Wat definieert jou als ouder? Hoe kijk jij naar hoogbegaafdheid bij je kinderen maar ook bij jezelf? Hoe raakt het gedrag van jouw kind jou? Welke gevoelens roept dat op en (h)erken je die? Ben jij in staat om grenzen te trekken en de leiding te nemen en op welke manier doe je dat? En zo niet, waar ligt dat aan? Op welke manier zou je een volgende stap willen zetten?
Deze vragen en meer komen aan bod.

Tijdens deze bijeenkomsten is er zeker ruimte voor uitwisseling maar ik maak ook gebruik van verschillende (werk)vormen. Daarbij confronteer ik en spiegel ik je op een liefdevolle manier, zodat je met meer inzicht weer naar huis gaat.

Intense Ouders!
Vier bijeenkomsten op doordeweekse avonden van 19.30u tot 21.15u.
Voor wie: ouders van hb-ers, die de diepte in willen
Waar: Bij Lichtblauw in Villa Xaverius, Driebergen
Deelnemers: maximaal 6
Wanneer: op dit moment staat er geen Intense Ouders gepland.
Investering: 175 euro, 125 euro voor de tweede ouder.

Aanmelden kan via het contactformulier.

Suzanne van HaaftenIntense ouders! (in-de-spiegel-kijken)